Sposób przygotowania

Kilka łyżek bułki tartej zalewamy gorącym mlekiem i czekamy aż napęcznieje,równie dobrze można użyć czerstwej bułeczki namoczonej w mleku i odciśniętej. Cebulę kroimy drobno, dodajemy mięso, jajka, przyprawę do mięsa mielonego. To specjalna mieszanka ziół z sola, nie solimy więc mięsa. Wyrabiamy mięso na jednolitą masę. Formujemy kotlety w podłużne wałeczki. Smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Podajemy z surówkami, ziemniakami lub zjadamy na zimno z chlebem i musztardą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    bardzo proste i dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    Pyszne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    klasyczne, uwielbiam je

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !