Sposób przygotowania

Udka z kurczaka myjemy. Posypujemy solą i nacieramy przyprawą do mięsa. Spryskujemy olejem. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Następnie udka przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego temperatury 160°C i zapiekamy około 90 minut. W połowie czasu pieczenia udka przewracamy. Podajemy z ziemniaczkami i marchewką smażoną na tłuszczu pozostałym z pieczenia marchewek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    proste i pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania60

    Ja robię podobnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ja ostatnio piekę w woreczkach do pieczenia
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    łatwe i smaczne . Świetnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !