Sposób przygotowania

Ryz gotujemy na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem papryki.Grzyby oczyszczamy,myjemy i kroimy.Cebule siekamy,lekko zrumieniamy na tluszczu,dodajemy grzyby,smietane i dusimy okolo 15 minut.Mieszamy z ryzem,przyprawiamy do smaku i wkladamy do zaroodpornego naczynia wysmarowanego tluszczem i wysypanego tarta bulka.Wstawiamy do goracego piekarnika i zapiekamy.Zrumieniona potrawe posypujemy startym zoltym serem.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    fajny przepis,wart wyprobowania
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm uwielbiam i ryż i grzybki;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !