Sposób przygotowania

Do gorącej wody z dodatkiem cukru,soli i 1/2 łyżeczki masła wrzucamy groszek gotujemy niż 6-8 minut,następnie odcedzamy na sitku. Na maśle zasmażamy mąkę mieszając(nie powinna się zarumienić),ale stracić smak surowizny.Zasmażkę rozprowadzamy szklanką rosołu,zagotowujemy,łączymy z pozostałym rosołem,zagotowujemy raz jeszcze jeśli trzeba lekko doprawiamy do smaku.Na talerzu kładziemy odsączony groszek,zalewamy gorącym rosołem i posypujemy koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    zapowiada się smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    też robię taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !