Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

W głębokiej misce wymieszać mąkę z solą,dodać masło i znów dobrze wymieszać.
Dodać 1/4 szklanki wody,wymieszać i wstawić do lodówki na 30min.


Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Opis przepisu nie został naprawiony po awarii systemu, więc napiszę prawidłowy opis w komentarzu: 1 zdjęcie: Białko ubić na sztywną pianę. 2 zdjęcie: Do piany dodać sól czosnkową i pieprz. Wsypać mąkę i bardzo delikatnie wymieszać. 3 zdjęcie: Liście botwiny (bez łodyżek i korzonków) zamoczyć w cieście i obtoczyć w bułce tartej. 4 zdjęcie: Na patelni rozgrzać olej. Na patelnię kłaść liście botwiny w panierce. Smażyć na rumiano z obu stron. 5 zdjęcie: Usmażone liście odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. 6 zdjęcie: Podawać.
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !