Sposób przygotowania

Ziemniaki strugamy i płuczemy w zimnej wodzie, następnie ścieramy na drobnej tarce do jarzyn, cebulkę kroimy w drobną kosteczkę, a następnie dodajemy do startych ziemniaków, dokładnie mieszamy i dodajemy jajko, mąkę sól i pieprz. Wyrabiamy na jednolita masę Na rozgrzanym tłuszczu smażymy niewielkie placki, opiekamy z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy polane sosem z ugotowanym mięsem oraz z dodatkiem warzyw

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    fajna propozycja !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Lukrecja29

    mmm pyszne placuszki!!! Slinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    podobne sama serwuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    M. Monroe

    podobne sama serwuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Danost

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !