Sposób przygotowania

Fasolkę umyć, odkroić końce i ugotować w osolonej wodzie, gotujemy około 8 minut ale najlepiej jest sprawdzać czy fasolka jest już gotowa.Ostudzoną fasolkę zanurzamy w rozmąconych z kucharkiem jajkach a następnie obtaczamy w bułce tartej i smarzymy obracając aż lekko się zrumieni.

Zeberka umyć i pokroić na wybranej wielkości kawałki. Do rondla z grubym dnem wlać olej i smażyć żeberka aż mocno sie zrumienią, następnie doprawić solą i pieprzem, pokroić cebulę w kostkę i dorzucić do rondla, jak cebula się lekko zrumieni dolać bulion a następnie paprykę, zielę angielskie, liście laurowe i zamieszać, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 40- 50 minut. Pod koniec gotowania dodać śmietanę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Michaś

    pysznie wyglada
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    uwielbiam fasolkę szparagową
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    pycha
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    pychota !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !