Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Na początek przygotowujemy farsz: grzyby zalewamy 3 szklankami zimnej wody i moczymy. Gotujemy około 20 min pod przykryciem w wodzie w której zostały namoczone, dodajemy kostkę rosołową i łyżkę sosu sojowego. Kapustę drobno kroimy, gotujemy ją także około 20 minut. Cebule drobno kroimy. Kiedy składniki nam się ugotują odcedzamy je. Grzybki mielimy w maszynce z dodatkiem 1/3 ugotowanej kiszonej kapusty. Na patelni rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulkę kiedy się zarumieni dodajemy pozostałą część kapusty, mieszamy i podsmażamy około 3 - 5 minut. Po tym czasie dodajemy zmielone grzyby z częścią kapusty wszystko razem mieszamy i zostawiamy na ogniu do 5 minut. Ściągamy z ognia doprawiamy pieprzem i solą.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    -Natka-

    coś w sam raz na wigilię, wykorzystam przepis na pewno!
  • 0
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    moje ulubione:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !