Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Zrobić zaczyn: w 100 ml letniego mleka rozpuścić drożdże, 1 łyżkę cukru i 1 łyżkę mąki. Przykryć i odstawić na około 20 minut w ciepłe miejsce.

Mąkę przesiać, dodać sól, pozostałe letnie mleko, cukier i zaczyn. Wyrobić. Dodać olej i dobrze wyrobić . Odstawić ciasto pod przykryciem w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość.

Wyrośnięte ciasto podzielić na 8 części.
Każdą kulkę rozwałkować na owalny placuszek i położyć na nim parówkę.
Złożyć jak pieróg i zalepić brzegi, szczelnie przyciskając parówkę do ciasta.


Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    NIBY PROSTE W PRZYGOTOWANIU ALE SAM POMYSŁ BOMBOWY.BARDZO MI SIĘ SPODOBAŁ.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    oryginalne bardzo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !