Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z serem i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilogram świeżego szpinaku
75 dag makaronu wstążki
kostka masła
2-3 zabki czosnku
250ml śmietany 36procent
3 kostki rosołowe
łosoś filet 880 dag
camembert 4 serki, po 12 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z serem i szpinakiem

Makaron ugotować z dodatkiem oleju. Filety z łososia pokroić. We wrzątku rozpuścić kostki rosołowe i włożyć kawałki lososia. Obgotować na małym ogniu przez 2-3min odcedzić. Rozdrobniony szpinak udusić na niewielkiej ilości masła, na małym ogniu ciągle meiszając. Pod koniec dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Jeden camembert obrać ze skórki, pokroić i dodać do szpinaku. Wymieszać aż ser się rozpuści. Zestawić z ognia.
Zrobić sos
roztopić masło, dodać obrane ze skórki i pokrojone pozostałe serki, mieszać do rozpuszczenia. Mieszając stopniowo dodawać śmietanę aż do powstania jednolitej masy. Do naczynia żaroodpornego przełożyć makaron. Ułożyć masę szpinakową a na niej kawałki łososia zalać sosem. Piec w temperaurze 170stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak