Sposób przygotowania

kalafior płuczemy dzielimy na różyczki. Sparzamy goracą wodą . Osuszamy na papierowych ręcznikach. Układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Filet z kurczaka płuczemy i kroimy w kostke, marynujemy w oleju i przyprawie gyros. Smażymy na złoty kolor. Mieso układamy na kalafiorze. Przygotowujemy sos, gotujemy bulion dodajemy starty ostry ser zółty, dokładnie mięszamy , dodajemy smietanę , doprawiamy do smaku. Sosem polewamy kalafior i mięso. Posypujemy startym serem , zapiekamy ok 50 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Ciekawy;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agam26

    super wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/Madija

    fajny
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    to musi być dobre
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne .)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !