Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Botwinę oczyścić i umyć. Odciąć liście (wykorzystać je do innej potrawy). Łodygi i korzonki botwiny zalać wodą, ugotować do miękkości, odcedzić i ostudzić.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    bardzo pomysłowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    coś niespotykanego. Bardzo pomysłowe wykorzystanie botwinki. Danie to można jeść samodzielnie jako przekąskę czy też składnik innej potrawy?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Doskonale smakowały jako przekąska. A te co mi zostały, wykorzystałam do sałatki. Przepis na tę sałatkę jest w mojej księdze.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !