Sposób przygotowania

Fasolę dokładnie myjemy i moczymy w garnku z wodą przez całą noc. Następnego dnia gotujemy (najlepiej w tej samej wodzie, lekko osolonej) do miękkości. Gdy fasola zacznie robić się twardo-miękka, na suchej patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę, po chwili dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Czas smażenia zależy od preferencji - jak lubicie. Zawartość patelni wrzucamy do fasoli. Dodajemy ziele, liście, przyprawy. Gotujemy do miękkości fasoli. Można dolać wody, by sosu było więcej. Gdy będzie za rzadki - na koniec można rozgnieść kilka fasolek i wymieszać z całością. Zaprawiamy koncentratem, zagotowujemy. Na koniec posypujemy majerankiem, chwilkę gotujemy. Smacznego!!!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    fasolka po bretonsku jest super na imprezy zwlaszcza rodzinne. A ta widze niezle przyprawiona
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !