Sposób przygotowania

Z dwóch pomidorów usuwamy skórę, wszystkie trzy kroimy w małe kawałki. Skórka z pomidora doda smaku ale jesli wolicie można ją również usunąć. W małym naczyniu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pomidory i pokrojoną w paseczki marchewkę.

Kiedy pomidory stworzyły już dosyć sosu, wyciagamy skórki z pomidora, dodajemy bazylię, oregano, tymianek oraz sól i pieprz do smaku i blenderem robimy z wywaru gładką masę. Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i 2 filiżanki wody, sos można dodać do zapiekanki makaronowej, w ktorej powinien zmniejszyc obiętość o 1/3 (w piekarniku z termoobiegiem 190 stopni/25 minut w naczyniu żaroodpornym) i zagęścić się.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !