Sposób przygotowania

Marcin Budynek poleca:


1. Farsz: cebulę pokrój w kostkę i usmaż na klarownym maśle wraz z kaszanką wyciągniętą z flaka, musztardą i świeżym tymiankiem. Dopraw solą i pieprzem, odstaw do ostygnięcia.
2. Ciasto: z mąki, jajka, wody i łyżeczki soli zagnieć elastyczne ciasto, a następnie odstaw je w chłodne miejsce na 30 minut. Następnie ciasto cienko rozwałkuj i wytnij małe krążki. Na każdym połóż kulkę chłodnego farszu i dokładnie zlep. Surowe pierożki wrzucaj do wrzątku i gotuj przez 6 minut.
Pierogi z kaszanką podawaj z kiszonymi ogórkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne pierogi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    tala8509

    ja wole tradycyjne ruskie,takie wynalazki do mnie nieprzemawiaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    bardzo smaczne
  • 0
    363
    Opublikowano

    Kejti

    Niezły pomysł,chętnie skosztuję :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    no to nieźle:D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    ale pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !