Sposób przygotowania

Rybę umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą uniwersalną. Pokroić w kosteczkę. Brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie. Ostudzić i podzielić na mniejsze różyczki. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić i przełożyć do dużego żaroodpornego naczynia. Warzywa obrać i umyć. Paprykę, cebulę oraz czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Na patelnię wrzucić masło, a gdy zacznie się topić wrzucić paprykę, cebulę i czosnek. Dodać mąkę, wymieszać wszystko dokładnie. Smażyć na średnim ogniu często mieszając, aż mąką zżółknie. Dodawać stopniowo mleko, często mieszając. Gdy powstanie sos beszamelowy, dodać sól, pieprz, mieloną kolendrę, szczyptę mielonej gałki muszkatołowej. Dodać brokuła. Chwilę smażyć. Dodać rybę, wymieszać. Powstały sos wymieszać z makaronem w formie. Całość posypać lekko solą i świeżo zmielonym pieprzem. Wierzch posypać startym żółtym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec przez 30 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    chyba wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !