Sposób przygotowania

Jajka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszając wlewamy mleko. Dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Smażymy niewielkie placki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oooj jak ja dawno nie jadłam racuszków. MNIAM!
  • 1
    original
    Opublikowano

    elka4621

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    świeżych jagód do placków nie dawałam, ale takie ze słoika, zesmazone, nadziewalam w srodek :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszności !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    bardzo smaczne,mniam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    świetne! takie puchate
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wyglądają apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    pestka

    zawsze robię z jabłkami , śliuwkami i gruszkami - teraz pora wypróbować i ten przepis!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    pulchne i zgrabne, ładnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    Melania

    Wyglądają pysznie :) Już dawno racuszków nie robiłam.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam takie racuchy
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    racuchy uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo apetycznie wyszły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !