Sposób przygotowania

Umytą, oczyszczoną i osuszoną polędwicę wieprzową zamarynować w marynacie płynnej pikantnej.

Przygotować pikantną kruszonkę: masło (w temperaturze pokojowej) dokładnie wymieszać z musztardą i majerankiem, a następnie dodawać bułkę tartą, aż do uzyskania konsystencji plasteliny.

Na rozgrzanej oliwie z oliwek podsmażyć bekon, cebulę, czosnek i gałązkę rozmarynu. Następnie dodać odcedzoną soczewicę. Całość poddusić, po czym dodać pomidory, wymieszać i doprawić do smaku.

Marynowane polędwiczki obsmażyć na patelni, następnie umieścić na nich pikantną kruszonkę i piec 10 minut w temperaturze 180°C. Tak przygotowaną polędwicę pokroić w plastry i ułożyć na aromatycznej soczewicy z pomidorami i ziołami. Przed podaniem posypać tymiankiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    smacznie sie prezentuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Mniam !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !