Sposób przygotowania

Ser rozetrzeć z posiekaną cebulą, szczypiorkiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać 2 łyżki kremu chrzanowego. Ziemniaki starannie wyszorować pod bieżącą wodą, osuszyć i natrzeć solą i przyprawą do grilla Prymat. Każdy owinąć w folię aluminiową wysmarowaną masłem i włożyć między węgle w grillu. Piec 40-50 min, do miękkości. Następnie odwinąć z folii, przekroić na pół i wyjąć łyżeczką część miąższu, pozostawiając dość grube ścianki. Masę serową rozetrzeć z wyjętym miąższem i napełnić tą masą wydrążone ziemniaki.
Podawać do mięs lub ryb z grilla.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    wygląda przepysznie :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Luka Li

    Fajne ziemniaczki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !