Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowane mięso 50 dag
marchew 2 szt
jaja 2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa

Mięso pokroić w kostkę. Marchew i jaja ugotować. Marchew pokroić w kostkę, a jaja w ćwiartki lub plasterki. Zieleninę posiekać drobno. Żelatynę przygotować wg. przepisu. Na dno formy wlożyć, marchew jaja i zieleninę zalać tężejącą galaretą. Następnie wlożyć mięso i zalać resztą żelatyny.Pozostawić do calkowitego stężenia. Wyjąć z formy i odwrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 22.09.2013 00:24
Fajny pomysł na forme ;)
czekoladka_m 30.04.2013 17:00
Fantastycznie się prezentuje;)
Dorian 20.01.2013 13:23
apetycznie wyglada
Dorota59 01.12.2012 17:04
przepiękna
maciek7 07.08.2012 19:47
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak