Sposób przygotowania

Mięso mielone łączymy z jajkiem, bułką tartą, startą na tarce cebulą, przyprawami. Jeśli będzie mało "zwarte" należy dodać więcej bułki tartej. Bardzo dokładnie mieszamy, a następnie formujemy małe pulpeciki, trochę większe od orzecha włoskiego.
Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki o grubości ok. 1 cm. Posypujemy przyprawami (sól, pieprz, oregano, papryka ostra), polewamy olejem (ok. 1 łyżeczki), dokładnie mieszamy. Nabijamy na patyki mięso i ziemniaki - 3 pulpety, 3 ziemniaki. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 190 stopni. Blachę smarujemy oliwą, układamy kolejno szaszłyki. Cebulę kroimy na plasterki i układamy na szaszłykach. Przed włożeniem do piekarnika posypujemy całość odrobiną papryki ostrej, solą i oregano. Pieczemy ok. 30 minut, do miękkości mięsa i ziemniaków. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    niezwykle ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    niedozywiona

    za późno, właśnie zastanawiałam się, na co wykorzystać moje mięso :x
  • 0
    original
    Opublikowano

    ronald88

    supcio

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !