Sposób przygotowania

W garnku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekana cebulę oraz czosnek. Podsmażamy ok 2 minut po czym dodajemy mięso oraz warzywa i wlewamy tylko tyle wody aby całość zakryć. Wrzucamy ziele oraz liść laurowy. Gotujemy ok 45 minut na małym ogniu. Gdy warzywa oraz skrzydełka będą miękkie wyjmujemy je zostawiając tylko marchewkę,natomiast dodajemy pomidory z puszki wraz z sokiem. Doprowadzamy do wrzenia i podgotowujemy ok 2-4 minut. Po zdjęciu z ognia miksujemy wszystko blenderem aby powstał krem i doprawiamy solą,cukrem oraz śmietaną. Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !