Sposób przygotowania

1.Filet z udźca myjemy, następnie osuszamy papierkowym ręcznikiem. Usuwamy zbędne błony. Kroimy w kostkę. Następnie przekładamy do miski,dodajemy 3 łyżki oleju i przyprawę do gyrosa. Przykrywamy folią, wkładamy do lodówki na minimum 20 minut - niech się przegryzie z przyprawą.
2.W tym czasie przygotowujemy sos: Do małej miski dajemy jogurt naturalny i grecki , ocet winny, sól, pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość intensywnie mieszamy. Dodajemy do sosu posiekany koper.
3. Mięso przekładamy na rozgrzaną patelnię (nie dodajemy już tłuszczu, mięso "dostało" wystarczająco przy marynowaniu) smażymy co jakiś czas mieszając około 10 minut. Kroimy pomidory na mniejsze cząstki, cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry " Rozbieramy" plastry na oddzielne kręgi.
4.Kapustę siekamy na paski . Na placki tortilli układamy kapustę, pomidora i cebulę, na to przekładamy usmażone mięso, polewamy sosem czosnkowym zwijamy. Podajemy:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    elka4621

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    aż ślinka cieknie !
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszny kebab
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Dziekuje:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !