Sposób przygotowania

Oczyszczone , opłukane i pokrojone pieczarki przesmażyć na maśle, by byłe miękkie. Wyjąć z tłuszczu. Następnie do pozostałego tłuszczu stopniowo wsypywać mąkę , stale mieszając i smażyć mniej więcej minutę. Dolać wino i mleko, ciągle mieszajac. Podgrzewać, aż sos się zagęści. Włożyć pieczarki, dodać śmietanę, doprawić do smaku solą , pieprzem i gałką muszkatołową. Do wysmarowanego masłem naczynia włożyć porcje kurczaka, zalać wcześniej przygotowanym sosem, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać około 90 minut. Podawać w naczyniu do zapiekania, posypane siekaną natką pietruszki, wraz z ryżem na sypko lub ziemniakami piure . Smacznego !

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Oooo to musi być naprawdę pycha !!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    i już mam pomysł na obiad
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    uwielbiam takiego kurczaczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !