Sposób przygotowania

żeberka umyć podzielić na porcje natrzeć marynatą szlachecką i odstawić w chłodne miejsce na godzinę.Cebule obrać pokroić w piórka i podzielić palcami tak aby były one pojedyncze,czosnek posiekać.Rozgrzać oliwę zrumienić żeberka i przekładać do naczynia żaroodpornego,na pozostałym tłuszczu ze smażenia mięsa przesmażyć lekko cebule mieszając dodać kolejno czosnek,koncentrat pomidorowy,miód,ocet,majeranek i zioła prowansalskie,na koniec zalać bulionem wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok.10min.Przygotowanym sosem zalać żeberka tak aby były całe zanurzone w sosie,przykryć naczynie wstawić do piekarnika i piec w temp.170st.ok.1,5godz.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam jak się dobrze zrobi żeberka to są wyśmienite !
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    twoje żeberka są znakomite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam żeberka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !