Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśnica na żeberkach
Na koniec uprażyć mąkę, dodać smalec i zrobić ciemną zasmażkę. Rozprowadzić zimną wodą i wlać do zupy. Doprawić do smaku i pogotować razem jeszcze kilka minut.
cebula | 1 szt |
boczek wędzony | 30 dag |
grzyby suszone | 100 g |
ziele angielskie | 7 kulek |
kminek | 1 łyżka |
żeberka wieprzowe | 0,5 kg |
sól do smaku | |
mąka pszenna | 2 łyżki |
smalec | 1 łyżka |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
kapusta biała | 1 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: