Sposób przygotowania

kapustę oczyścić drobno poszatkować i opłukać,pomidory sparzyć wrzątkiem,obrać ze skórki i pokroić w kostkę,cebule drobno posiekać.W naczyniu rozgrzać olej zeszklić cebule,dodać poszatkowaną kapustę oprószyć solą i pieprzem dokładnie wymieszać przykryć i dusić aż kapusta zmniejszy swą objętość,dodać pokrojone pomidory wymieszać i chwilę gotować ok.5min.jeśli trzeba to zagęścić zasmażką z masła i mąki wymieszać i odstawić.Mięso umyć pokroić na plastry lekko rozbić oprószyć solą i pieprzem obtaczać w mące a następnie usmażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron.Podawać z kapustą.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !