Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, przekroić wzdłuż na pół. Wyfiletować, opłukać. Natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny. Pokroić w paski szerokości ok 4 cm. Usmażyć na łyżce masła. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski. Dusić 5 min na maśle. Dodać pokrojony zblanszowany koper włoski, wino i wywar. Dusić 10 min. Doprawić solą i pieprzem. Warzywa i rybę ułożyć na półmisku. Polać sosem z wywaru z gotowania kopru wymieszanym ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Udekorować koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam uwielbiam :) aż mi ślinka cieknie !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !