Sposób przygotowania

Parówki obrać z osłonek. Mogą też być parówki cienkie długie, wtedy przekroić na kawałki. Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie zmielić. Do ziemniaków dodać mąkę, jajko, 2-3 łyżki tartej bułki. Dodać zioła prowansalskie, mielony czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić masę ziemniaczaną. Formować podłużne krokiety, spłaszczyć, położyć małą parówkę i uformować krokieta. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać np z ulubioną przez nas surówką. Pyszne danie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyyycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    Dobre krokiety.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !