Sposób przygotowania

Gotujemy na twardo 10 jaj, studzimy i obieramy. Mięso mielone przygotowujemy jak na kotlety mielone. Proponuję korzystać z mięsa mielonego zrobionego w domu ze zmielonej szynki i łopatki. Do takiego mięska dodajemy 1 jajko, sól, pieprz czarny i kajzerkę namoczonej w wodzie. Wszystko mieszamy. Gdy ciasto będzie rzadkie dodajemy bułkę tartą. Jajka obkładamy mięsem. Takie pulpety układamy na papierze do pieczenia. W miejscu ułożenia lekko smarujemy tłuszczem. Pieczemy w piekarniku przez 20-30 min w temp ok 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszne
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    rewelacyjne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    super
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super wyszły
  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    wow, wyglądają super
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    świetny pomysł !
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    ciekawa propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    nigdy czegoś takiego nie jadłam;)fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetne, muszę podpatrzeć i zrobić takie na wielkanocny stół :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo lubię.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cookarka

    moja mama takie właśnie robiła
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo smaczne,też takie robię ale smażone:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawe i smaczne pulpeciki z niespodzianką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !