Sposób przygotowania

Kalafiora ugotować al dente, odcedzić.
Migdały lekko podprażyć nie rumieniąc zbytnio.
Fasolę odcedzić z zalewy.
Do blendera wsypać fasolę, płatki migdałowe, dodać kalafiora i zmiksować z dodatkiem śmietanki.
Doprawić wyciśniętym czosnkiem, solą i ppieprzem.
Posiekać cebulę i zeszklić ją na oleju, dolać gotowy sos i poddusić razem kilka minut stale mieszając.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    nigdy nie spotkałam się z takim przepisem a zapowiada się rewelacyjnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    może być dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    safcia

    ciekawy, ciekawy
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Anna Poniewozik</b> to mój przepis autorski - a nie skopiowany, dlatego mogłaś się z nim wcześniej nie spootkać ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !