Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z sosem mięsnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

300gr mięsa mielonego
pół łyżeczki ziół prowansalskich
500gr makaronu rurki
sól i pieprz do smaku
oregano 0,5 łyżeczki
koncentrat 1 słoiczek
serek topiony 1 szt. (długi, śmietankowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z sosem mięsnym

Ugotować makaron. Mieso dusić pod przykryciem 5-8 min przed dodajemy cebulkę i dusimy aż straci kolorr. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i pokrojony w kawałki serek topiony. Dodajemy zioła i mieszamy aż wszystko się połączy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomek14 15.03.2011 22:34
pycha
iwona332 15.10.2010 00:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak