Sposób przygotowania

rozpuścić drożdże w wodzie, dodać słonecznik siemienie i otręby oraz sól i cukier. Wymieszać wszystko i powoli dodawać mąkę, wyrabiać, aż ciasto będzie odchodzić od rąk. Odstawić ciasto do wyrośnięcia. Później dać je do foremek i piec 60 minut w 220 stopni. 10 minut przed końcem chlebek posmarować wodą.

Komentarze

  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Polecam - świetne.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    takiego jeszcze nie piekłam - zaskoczyły mnie proporcje ziarenek ;) do wypróbowania, koniecznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !