Sposób przygotowania

Oczyszczone kurki, w razie potrzeby przekrojone, pieczarki obrane i pokrojone, wrzucamy na patelnie z rozpuszczoną margaryna i smażymy, dodając rozkruszoną kostkę rosołową. Grzyby powinny smażyć się pokryte tłuszczem, więc w razie potrzeby dolewamy oleju. Gdy są rumiane, wrzucamy na koniec posiekany szczypiorek, oprószamy pieprzem i w razie potrzeby dosalamy (kostka rosołowa jest już słona i powinno to wystarczyć).
Na talerze nakładamy ugotowane młode ziemniaki i polewamy obficie smażonymi grzybkami wraz z tłuszczem.

Smacznego

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    muszą być przepyszne
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super podane !!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ślinka leci na mysl
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię takie potrawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !