Sposób przygotowania

4 piersi kurczaka pokroić jak na kotlety i lekko rozbić. Oprószyć przyprawami (BEZ SOLI!!!) tj. przyprawa uniwersalna, pieprz, zioła do kurczaka. Obtoczyć podwójnie w jajku i bułce tartej. Usmażyć.

ZALEWA:
8 szklanek wody,
2 szklanki octu,
2,5 łyżki soli,
14 łyżeczek cukru,
10 ziarenek ziela angielskiego,
5 liści laurowych,
10 kulek pieprzu,
8 dużych cebul pokrojonych w plastry,
1 słoiczek przecieru pomidorowego.

Wszystko razem zagotować. Wyłączyć i po 10 minutach ponownie zagotować.
Gorącą zalewą zalać piersi.

odstawić do wystygnięcia i przegryzienia się.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    pycha
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    chętnie spróbuję!
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pierwszy raz jak się z tym spotkałam to myślałam, ze to ryba
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iza10

    Jadłam na urodzinach, bardzo smaczne; )
  • 2
    original
    Opublikowano

    emylka86

    iziona bo danie ma faktycznie trochę smak ryby z octu... ale na szczęście to danie nie ma ości : ) fajne danie na imprezki rodzinne... : ) polecam bo na prawdę smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    emylka86

    zapomniałam dodać, że takie piersi można dać w słoiki, mocno zakręcić i odstawić do lodówki, postoją trochę dłużej niż w misce : ). Wtedy możemy do nich sięgnąć zawsze gdy tylko najdzie nas ochota : )
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    jadłam kiedyś rybkę tak podaną, muszę wypróbować, bo smacznie wygląda :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !