Sposób przygotowania

Owoce umyć,osączyć na sitku,usunąć szypułki.Agrest wsypać do garnka,wlać gorącą wodę i gotować przez 5 minut.Następnie dodać porzeczki i gotować następne 5 minut.Owoce przetrzeć przez sitko ponownie włożyć do garnka,dodać cukier i gotować 10 minut ciągle mieszając.Gdy kropla galaretki zastyga na talerzyku a nie rozlewa się to znak,że nasza galaretka jest gotowa do przełożenia do wyparzonych słoiczków.
Na śniadanie jak znalazł:)
Smacznego!

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Smakuje taka swojska galaretka tylko najgorsze to szypułkowanie .... i nikogo nie da się zatrudnić do tego hehe....
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    same pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    pyszna :-)
  • 3
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    kiedyś dostałam taki słoiczek i był bardzo smaczny
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    a ja takiej nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ne ma, jak domowa :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Domowa najlepsza :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Dla mnie super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !