Sposób przygotowania

warzywa umyć obrać i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło dodać kawałki porów zeszklić,wrzucić pozostałe warzywa i jabłka dodać wodę osolić do smaku wymieszać i gotować ok.30min.Boczek usmażyć,ugotowane warzywa zmiksować na krem wlać sok jabłkowy jeszcze raz zagotować zabielić śmietaną,doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową oraz cukrem,całość wymieszać i nalewać do miseczek.Podawać z plastrem usmażonego boczku posypany siekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ciekawy, na pewno smaczny, :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !