Sposób przygotowania

Mąkę przesiać i wymieszać z solą, wkruszyć do niej drożdże, dolać oliwę i wodę, dokładnie wymieszać wszystkie składniki około 5 min i odstawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodać połowę bobu i ponownie delikatnie wymieszać( ciasto jest dosyć klejące więc trzeba używać mąki do maczania dłoni)
Z ciasta uformować płaskie bułki ( 4 sztuki) i ułożyć na natłuszczonej blaszce.
Na wierzchu bułek ułożyć resztę bobu, lekko go wciskając, następnie cebulę pokrojona w piórka i wszystko posypać delikatnie solą i tymiankiem.
Piec w temp. 190 st do 20 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Pomysłowe bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !