Sposób przygotowania

Kapusty oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści.Opłukać je i poszatkować.Gotować w osolonej wodzie do miękkości z dodatkiem kminku. Pieczarki opłukać i osuszyć,pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać,pokroić w kostkę. Na maśle podsmażyć cebulę,dołożyć później pieczarki i smażyć razem do miękkości. Z kapusty odcedzić wodę,zostawiając na spodzie niewielką ilość. Dołożyć pieczarki z cebulą,doprawić przyprawą do zup i Kucharkiem oraz pieprzem i sokiem z cytryny. Mąkę rozmieszać dobrze z małą ilością zimnej wody i wlać do kapusty.Pogotować chwilę razem,dodając koperek i cały czas mieszając.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    elka4621

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię połączenie świeżej kapusty z pieczarkami
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam taką kapustę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !