Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obtłuc skorupkę jak najdrobniej.
Zagotować wodę i dodać obie herbaty - nakryć i gotować 10 minut.
Dodać przyprawy, włożyć jajka w skorupkach i gotować 2-3 godziny.
Pozostawić do ostygnięcia w wywarze na kilka godzin.
Obrane ze skorupek jajka powinny uzyskać ładny wzór spękań oraz
orientalny smak.

Podawać jako przekąskę.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jak pokryte złotem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !