Sposób przygotowania

Ziemniaki oskrobać i pokroić w ćwiartki. Umyć wszystkie warzywa i przygotować do gotowania: marchewkę pokroić w talarki, cebulę w pióra, wyjąc groszek ze strączków, posiekać pieczarkę, buraki oraz liście z kapusty i botwinę.
Wszystkie warzywa razem wrzucić do garnka, dołożyć dużą skórę z wędzonego boczku, potem zalać wodą( około 3 l) i gotować do miękkości. Doprawić solę i pieprzem. Na koniec dokwasić octem i zabielić śmietaną( śmietanę zahartować i najlepiej posolić przed wlaniem do zupy).
Podawać posypane świeżym koprem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    dawno nie jadłam tej zupki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !