Sposób przygotowania

Porzeczki umyć, obrać, włożyć do rondla, zalać sokiem malinowym, cukrem i zagotować dodając pół łyżeczki ziół prowansalskich. Piersi z indyka umyć, oczyścić, polać oliwą, w całości wstawić do piekarnika i piec 15 min. Następnie wyjąć polać ugotowanymi porzeczkami i wstawić do piekarnika na kolejne 15 min. Po wyjęciu ostudzić, pokroić na kawałki i polać sosem z owocami powstałym podczas pieczenia. Pyszne polecam.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie sos jest smaczny...
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo ciekawy ten sosik i świetnie pasuje dodrobiu
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    interesujące
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Taki indyk to dobra rzecz!
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Super takiego jeszcze nie jadłam :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawy smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !