Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie porzeczkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
czerwone porzeczki 2 szklanki
sok malinowy 1/2 szklanki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cukier 2 łyżki
sól
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie porzeczkowym

Porzeczki umyć, obrać, włożyć do rondla, zalać sokiem malinowym, cukrem i zagotować dodając pół łyżeczki ziół prowansalskich. Piersi z indyka umyć, oczyścić, polać oliwą, w całości wstawić do piekarnika i piec 15 min. Następnie wyjąć polać ugotowanymi porzeczkami i wstawić do piekarnika na kolejne 15 min. Po wyjęciu ostudzić, pokroić na kawałki i polać sosem z owocami powstałym podczas pieczenia. Pyszne polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 08.02.2013 16:29
ciekawy smak
pajbek 05.01.2013 16:34
Super takiego jeszcze nie jadłam :-)
olkaaa 30.12.2012 11:45
jeszcze nie jadłam
Anna169Hosz 22.11.2012 14:14
Taki indyk to dobra rzecz!
Seba 22.11.2012 09:28
ciekawy przepis
caralajna 20.11.2012 12:50
ciekawy przepis
kuklik 03.10.2012 08:43
interesujące
misia53 11.09.2012 12:50
bardzo ciekawy ten sosik i świetnie pasuje dodrobiu
ziutula
ziutula 28.06.2012 00:47
dla mnie sos jest smaczny...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak