Sposób przygotowania

Mięso zemleć w maszynce razem z odciśniętą bułką,Cebulę pokroić w ćwiartki ,przesmażyć na patelni i także przepuścić przez maszynkę.Do masy mięsnej dodać jajka,mąkę,przyprawić do smaku solą i pieprzem.Wszystko dobrze wyrobić i uformować 1 lub 2 mniejsze owalne klopsy.Ułożyć na blaszce i piec ok 60min w 180st.Gotową pieczeń po przestygnięciu kroić w plastry
Podawać z sosem do ziemniaków lub kopytek ewentualnie na zimno do chleba

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    fajna pieczen, sadze ze na zimno do chleba tez bylaby ok
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    apetyczna
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    cudo
  • 2
    original
    Opublikowano

    kriko

    robię taką
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Bardzo lubię właśnie na zimno do chleba.
  • 0
    original
    Opublikowano

    aneta2208

    lubię zwlaszcza na gorąco

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !