Sposób przygotowania

kurczaki oczyścić umyć przekroić na połowę wzdłuż,wytrybować kość piersiową,posypać Kucharkiem i posiekanym tymiankiem skropić oliwą,odstawić w chłodne miejsce na godzinę.W międzyczasie przygotować sos,ogórka umyć obrać przekroić na połowę wydrążyć pestki i pokroić w drobną kosteczkę połączyć z jogurtem,czosnek utrzeć z odrobiną soli dodać do jogurtu i ogórka doprawić do smaku solą i pieprzem.Kurczaka wyjąć i układać na rozgrzanym grillu piec na złoty kolor z obu stron często obracając.Upieczone mięso podawać z przygotowanym sosem i ulubioną surówką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !