Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z połowa cukru na puszysta pianę , a białka ubijamy z pozostałym cukrem i łączymy z żółtkami . Mąkę pszenną , ziemniaczaną i kakao przesiać i połączyć to wszystko z masą jajeczną . Ciasto biszkoptowe wyłóż na blachę wyłożoną pergaminem i piecz do 12 minut w 220 st upieczony placek przełoż na ściereczkę posypana cukrem , przykryj drugą wilgotną ściereczką i pozostaw do ostygnięcia . Zdejmij pergamin z truskawek usuń szypułki i rozgnieć truskawki . Połowę biszkoptu posmaruj białą śmietaną a druga połowę śmietaną z truskawkami i zwijamy roladę a wierzch posypujemy kakao.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika58

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    bardzo lubię takie rolady

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !