Sposób przygotowania

Ugotowane grzybki drobno siekam lub przepuszczam przez maszynkę do mielenia, następnie dodaje podsmażona cebulkę na maśle.Dodaję sól i pieprz, bułkę tartą i odstawiam do wystudzenia.
Wszystkie składniki na ciasto wyrabiam na stolnicy ręką na jednolita masę. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkujemy małe krążki od kieliszka, kładę farsz z grzybków, zwilżam wodą boki małego krążka i starannie sklejam. Układamy uszka na stolnicy. Gotuję w osolonej z dodatkiem łyżki oleju wodzie, gdy wypłyną - gotuję jeszcze 1 minutę i wyciągam do ostudzenia.
Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wspaniałe!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !