Sposób przygotowania

Farsz: ugotowane ziemniak studzę i przepuszczam przez praskę dodaje ser biały, cebulę ostudzoną (wcześniej podsmażoną na oleju). Dodaje sól i pieprz do smaku i wszystko dokładnie mieszam.

Ciasto na pierogi:
Na stolnicy przesiewam mąkę, dodaję gorącą wodę i mieszam. Dodaje żółtko oraz masło oraz wodę, następnie zagniatam na jednolita masę.
Ciasto dziele na 4 części, 3 części i przykrywam ściereczką a 4tą część rozwałkowuję na obsypanej mąka stolnicy.
Wycisnąć krążki za pomocą szklanki.
Brzegi krążka zwilżam zimna wodą, nakładam łyżeczką farsz starannie sklejam, aby ładnie wyglądały to dociskam końcówką widelca tworząc ładne szlaczki.
Wodę gotuje z solą, na wrzącą wodę delikatnie wkładam pierogi. Przykrywam, mieszam 2 razy i wyciągam aż wypłyną uważając aby się nie rozgotowały.
Smacznego, najlepsze smakują odsmażane :)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    uwielbiam pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    mniam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Angelika6

    wyśmieniet
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    też lubię odsmażane
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    doskonałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    uwielbiam ruskie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !