Sposób przygotowania

Roztrzepujemy jajka z mlekiem. Macę kruszymy na małe kawałki, zalewamy wrzącą wodą, przykrywamy, odstawiamy na 10 minut. Następnie rozgniatamy ciasto (powinna wyjść papka), łączymy ciasto z jakami i mlekiem, przyprawiamy solą, pieprzem. Smażymy małe placuszki na masełku (mi wyszło 18 małych placuszków)

Jajka zetrzeć na tarce na małych oczkach, szczypiorek siekamy, cebulkę kroimy w drobną kostkę, mieszamy wszystko dodajemy majonez, przyprawiamy solą, pieprzem.

Na talerzu układamy liść sałaty, po 3 placuszki przełożone pastą jajeczną (jak torcik), dekorujemy pomidorami, oliwkami, szczypiorkiem.

SMACZNEGO!!!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Interesujące :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pychotka
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pysznie
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pysznie
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    intrygujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !