Sposób przygotowania

Przepiórki umyć, wyczyścić i osuszyć. Z przypraw zrobić papkę i natrzeć tym od wewnątrz i zewnątrz. Słoninę pokroić na plastry i owinąć nią ciasno przepiórki i obwiązać nitką. Pozostawić na jakieś 30 minut, by przyprawy wsiąkły. Do brytfanki dać troszeczkę smalcu i ułożyć przepiórki. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, pieczemy do zrumienienia (jakieś 30 minut). Ja pod koniec ściągnęłam słoninkę, bo ubóstwiam zapieczoną skórkę drobiową.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    piszesz "przepiórki wyczyścić " - z czego albo jak? nigdy nich nie robiłam więc nie wiem
  • 2
    original
    Opublikowano

    malinyWkuchni

    @Pyza smaczna wyczyścić z pozostałości piórek, w środku dokładnie wyczyścić resztki wnętrzności. Tak, jak masz udka kurczaka czy skrzydełka zawsze jakieś cząstki zostają. Przepiórki mają ciemne piórka, więc zostają takie kropeczki, które lepiej usunąć. Chodzi tylko o to. Postaram się zamieścić zdjęcie
  • 1
    original
    Opublikowano

    malinyWkuchni

    Mam nadzieję, że na zdjęciu dokładnie widać co miałam na myśli pisząc "wyczyścić"
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    NO, to to juz prawdziwy rarytas
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    malinyWkuchni, dzięki za wyjaśnienia - teraz już rozumiem :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    czyli masz swoje przepiórki ? super..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !