Sposób przygotowania

Przygotowanie (4 kokilki - 2 porcje):
Do kokilek (ja używam te od kupnego creme brule) na dno położyć niewielką ilość masła (po ok. pół łyżeczki) i połowę łososia przeznaczonego na śniadanko. Urywać po prostu kawałki i układać je. Na wierzch rozbić po jednym jajku i położyć resztę łososia. Soli nie używać, bo wędzony łosoś jest sam w sobie słony. Na górę pokruszyć masełko i posypać pieprzem.
Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Do żaroodpornego naczynia wstawić kokilki i wlać wrzącą wodę tak, by zajmowała kokilki do połowy. Piec ok. 10 minut, wszystko zależy od jajek. Jak białko się zetnie, śniadanko gotowe!
Podawać z grzankami. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Ciekawe ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    ciekawe przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Takie śniadanko to ja rozumiem!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !